Poliţia italiană a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 1 miliard de euro ale familiei Kadhafi

Poliţia fiscală italiană a anunţat miercuri punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale familiei Kadhafi în valoare de peste 1,1 miliard de euro, la cererea Curţii penale internaţionale (CPI) de la Haga.

362 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 1 miliard de euro ale familiei Kadhafi

Poliţia italiană a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 1 miliard de euro ale familiei Kadhafi (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Poliţiştii "au pus sechestru astăzi (miercuri, n.r.) pe bunurile mobile şi imobile, pe acţiunile societăţilor şi conturile curente ale familiei fostului lider libian (Muammar) Kadhafi şi membrilor anturajului său pentru o valoare de peste 1,1 miliard de euro", arată un comunicat al poliţiei.

Printre bunurile puse sub sechestru figurează acţiunile la principalul grup bancar italian UniCredit, cele ale grupului petrolier ENI, grupul aeronautic şi de apărare Finmeccanica, grupul automobil Fiat sau ale clubului de fotbal Juventus Torino, precum şi un imobil la Roma, 150 de hectare de pădure pe insula Pantelleria şi două motociclete.

Această punere sub sechestru a fost efectuată în urma deciziei unei comisii a CPI din cadrul anchetei pentru crime împotriva umanităţii ce îl viza pe fostul dictator libian, Abdallah al-Senoussi, fost şef al serviciilor de informaţii ale lui Muammar Kadhafi şi împotriva unuia dintre fiii acestuia din urmă, Seif al-Islam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici