Poliţia norvegiană fusese sesizată în martie în legătură cu autorul atacurilor de vineri

Presupusul autor al atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, fusese semnalat autorităţilor în luna martie, anunţă Janne Kristiansen, directorul Agenţiei de Securitate a Poliţiei norvegiene (PST).

848 afișări
Imaginea articolului Poliţia norvegiană fusese sesizată în martie în legătură cu autorul atacurilor de vineri

Poliţia norvegiană fusese sesizată în martie în legătură cu autorul atacurilor de vineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Semnalarea fusese făcută în legătură cu achiziţionarea de produse chimice de la o firmă poloneză, dar incidentul a fost minor, astfel că nu i se acordase importanţă, adaugă Kristiansen.

"În martie, am primit o listă de 50 - 60 de nume, iar numele lui figura pe listă pentru că dăduse 120 de coroane (15 euro) pentru o achiziţie de la o firmă din Polonia", precizează Kristiansen.

"Compania a fost supravegheată pentru că vindea produse chimice", adaugă oficialul norvegian.

PST primeşte frecvent informţaii despre numeroase persoane, explică oficialul citat, subliniind că Breivik nu avea antecedente penale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici