Poliţia pakistaneză a deschis dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare

Poliţia pakistaneză a deschis aproximativ 17.000 de dosare penale pentru membrii partidului de guvernare actual, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, conform unui comunicat al poliţiei, relatează Reuters.

643 afișări
Imaginea articolului Poliţia pakistaneză a deschis dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare

Poliţia pakistaneză a deschis dosare penale pentru 17.000 de membri ai partidului de guvernare

Ultimele 16.868 de dosare penale au fost înregistrate în regiunea estică Punjab, în ultimele patru zile.

De asemenea, poliţia a reţinut sute de membri ai partidului Liga Musulmană Pakistaneză (PML-N) în oraşul Lahore, în timpul unei reuniuni electorale la care au participat zeci de mii de susţinători ai fostului prim-ministru Nawaz Sharif.

Fondatorul partidului, fostul prim-ministru Nawaz Sharif, acuzat de fapte de corupţie, a fost închis săptămâna trecută după ce s-a întors în Pakistan pentru a revitaliza imaginea partidului PML-N înaintea votului din 25 iulie.

Comunicatul nu a oferit detalii legate de legile electorale pe care le-au încălcat suspecţii.

Poliţia a deschis dosare penale şi împotriva a 39 de membri ai Partidului Mişcarea Justiţiei, condus de Imran Khan.

Aproximativ 270 de persoane au fost reţinute, dar nu se menţionează partidul din care fac parte.

Campania a fost afectată de acuzaţiile conform cărora armata pakistaneză lucrează în secret în favoarea lui Imran Khan, fost jucător de criket.

Armata, care a condus ţara pentru aproximativ jumătate din istoria ei, a negat implicarea în campanie. De asemenea, şi Khan a negat orice colaborare cu armata.

Sondajele organizate la nivel naţional indică o cursă strânsă între partidul PML-N şi Partidul Mişcarea Justiţiei (PTI) condus de Khan, urmate de Partidul Popular Pakistanez pe locul trei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici