Poliţia thailandeză a exercitat presiuni pentru extrădarea lui Viktor Bout în SUA - avocat

Poliţia thailandeză a exercitat presiuni asupra presupusului traficant de arme Viktor Bout pentru a se urca la bordul unui avion cu destinaţia Statele Unite, unde a fost acuzat de sprijin acordat terorismului, a declarat luni avocatul său.

22 afișări
Imaginea articolului Poliţia thailandeză a exercitat presiuni pentru extrădarea lui Viktor Bout în SUA - avocat

Poliţia thailandeză a exercitat presiuni pentru extrădarea lui Viktor Bout în SUA - avocat

"El a făcut tot posibilul, inclusiv opunerea de rezistenţă fizică, pentru a nu fi extrădat în Statele Unite", a declarat avocatul său Yan Dasgupta la Bagkok, unde clientul său a fost capturat la 6 martie.

Bout nu a fost rănit şi rămâne în detenţie într-o închisoare din Bangkok, dar măsura la care a recurs poliţia thailandeză a fost una ilegală deoarece nu a fost conformă procedurilor stipulate în tratatul de extrădare încheiat între Statele Unite şi Thailanda, a adăugat avocatul.

"Chiar şi cu consimţământul său, ar fi fost un demers ilegal", a subliniat Dasgupta.

Poliţia thailandeză a negat că l-ar fi constrâns pe Bout să urce la bordul unui avion cu destinaţia Statele Unite. "Acestea sunt doar declaraţiile unui avocat", a declarat colonelul Phetcharat Saengchai, cel care coordonează ancheta autorităţilor thailandeze.

"Trebuie să urmăm procesul legal thailandez şi să deferim mai întâi acest caz justiţiei. Nu putem să îl urcăm pur şi simplu la bordul unui avion", a adăugat oficialul thailandez.

Un tribunal thailandez a refuzat săptămâna trecută să îl elibereze pe cauţiune pe Bout, acuzat de "tentativă sau colectarea de fonduri pentru finanţarea terorismului".

El este, de asemenea, acuzat de autorităţile americane că a încercat să vândă armament în valoare de milioane de dolari Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici