Politica Uniunii Europene faţă de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă, susţine Serghei Lavrov

Principiul solidarităţii folosit în Uniunea Europeană pentru elaborarea politicii faţă de Rusia nu funcţionează, întrucât această politică a fost creată de către o minoritate anti-rusă agresivă, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează site-ul agenţiei Tass.

739 afișări
Imaginea articolului Politica Uniunii Europene faţă de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă, susţine Serghei Lavrov

Politica Uniunii Europene faţă de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă, susţine Serghei Lavrov

"Potrivit observaţiilor noastre, acest principiu (principiul solidarităţii în UE) este pus în aplicare doar unilateral, întrucât întreaga poziţie a Uniunii Europene privind Federaţia Rusă este construită pe baza celui mai mic numitor, care, în opinia noastră, caracterizează poziţia minorităţii statelor membre, dar o minoritate agresivă şi cu o gândire împotriva Rusiei", a declarat Lavrov.

Şeful diplomaţiei de la Moscova este de părere că politica Uniunii Europene a fost elaborată în mod greşit de la început.

"În teorie, dacă vorbim despre principiul solidarităţii în contextul unui grup, este evident că discuţia ar trebui să se refere la alegerea unei linii de mijloc pentru a acţiona, care să ia în considerare şi opiniile din stânga şi punctele de vedere din dreapta", a spus Lavrov.

Serghei Lavrov s-a întâlnit miercuri cu ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dastis Quecedo, la Moscova. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniile politic, comercial, economic şi cultural.

"Spania menţine contacte cu partenerii din UE pentru derularea unui dialog cu Rusia privind domenii comune de interes, pentru a contracara provocările globale, precum terorismul, schimbările climatice şi unele aspecte în care participarea Rusiei este necesară. Prin urmare, încercăm o reconciliere, astfel încât să poată exista o atmosferă de încredere între Rusia şi UE. Spania a vrut mereu să aibă cele mai bune relaţii bilaterale cu Rusia, vom continua eforturile în acest sens", a declarat diplomatul spaniol.

Miercuri, Serghei Lavrov s-a referit la decizia Muntenegrului de a adera la NATO şi a declarat că Statele Unite şi principalele ţări din Uniunea Europeană sunt obsedate de ideea controlării Peninsulei Balcanice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici