Politician german: G7 ar trebuie să-l invite pe Vladimir Putin la summitul de anul viitor

Grupul statelor puternic industrializate (G7) ar trebui să-l invite pe preşedintele rus Vladimir Putin la summitul de anul viitor, a declarat liderul Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta), un posibil partener în viitoarea coaliţiei de guvernământ a cancelarului Angela Merkel.

250 afișări
Imaginea articolului Politician german: G7 ar trebuie să-l invite pe Vladimir Putin la summitul de anul viitor

Politician german: G7 ar trebuie să-l invite pe Vladimir Putin la summitul de anul viitor

Rusia a făcut parte din Grupul celor Opt (G8) până în anul 2014, când apartenenţa la această organizaţie a fost suspendată după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

"Nu putem lega toate lucrurile de situaţia din Crimeea", a declarat Christian Lindner, liderul FDP, într-un interviu pentru cotidianul austriac Die Presse, potrivit agenţiei Reuters.

Încălcarea legilor internaţionale comisă de Rusia nu poate fi acceptată, "însă acesta este cel mai sever conflict", a mai afirmat politicianul, adăugând că: "De asta sunt în favoarea intensificării dialogului - şi a invitării lui Putin la masa G7, unde să se poată discuta cu el şi nu despre el".

Lindner a produs rumoare în luna august după ce a sugerat că Germania ar putea fi nevoită să recunoască anexarea regiunii Crimeea ca pe un "aranjament provizoriu permanent".

În urma alegerilor de luna trecută din Germania, cancelarul Angela Merkel încearcă să creeze o coaliţie de guvernare cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

De-a lungul ultimilor ani, Merkel s-a declarat împotriva invitării preşedintelui Rusiei la reuniunile G7.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici