Politicianul Bruno Le Maire promite referendum pe tema UE dacă va deveni preşedinte al Franţei

Bruno Le Maire, un politician de dreapta din Franţa, a promis că, dacă va deveni preşedinte al Franţei, va organiza un referendum privind relaţia ţării cu Uniunea Europeană, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

953 afișări
Imaginea articolului Politicianul Bruno Le Maire promite referendum pe tema UE dacă va deveni preşedinte al Franţei

Politicianul Bruno Le Maire promite referendum pe tema UE dacă va deveni preşedinte al Franţei (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Dacă voi fi ales preşedinte al Republicii în anul 2017, va fi organizat un referendum pe tema modificării tratatelor UE şi a noilor orientări europene", a declarat Le Maire.

"Ideea ar fi să închidem rana referendumului din 2005", cand alegătorii francezi au respins proiectul unei constituţii a Uniunii Europene, a explicat politicianul de centru-dreapta.

Bruno Le Maire se află în vizită în Germania, unde s-a întâlnit cu ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici