Politicieni democraţi cer lansarea procedurii demiterii lui Donald Trump. Situaţia rămâne „periculoasă”

  • Membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor cer lansarea procedurii demiterii lui Donald Trump
  • Politician democrat: "Următoarele zile şi săptămâni rămân periculoase"
  • Donald Trump a dat asigurări, după violenţele care au vizat Congresul SUA, că îi va transfera puterea lui Joe Biden
4369 afișări
Imaginea articolului Politicieni democraţi cer lansarea procedurii demiterii lui Donald Trump. Situaţia rămâne „periculoasă”

Numeroşi politicieni din Partidul Democrat cer iniţierea unei noi proceduri pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, deşi, în contextul în care mandatul său se încheie pe 20 ianuarie, acţiunea politică este improbabilă, informează site-ul Politico.com.

Demiterea lui Donald Trump este solicitată de mulţi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor, dar şi de senatorul Ed Markey şi de guvernatorul statului Illinois, Jay R. Pritzker. De asemenea, un politician republican, Phil Scott, guvernatorul statului Vermont, cere iniţierea procedurii pentru demiterea lui Donald Trump.

"În pofida tentativei conspiraţioniste de înlăturare a sistemului nostru democratic, noi, membrii Congresului, ne vom îndeplini obligaţia de a asigura că voinţa poporului şi integritatea democraţiei sunt susţinute. Dar următoarele zile şi săptămâni rămân periculoase", a declarat Katherine Clark, asistent al preşedintelui Camerei Reprezentanţilor.

"Donald Trump este un trădător al ţării şi al Constituţiei. Trebuie înlăturat din funcţie şi oprit să mai pericliteze ţara şi poporul", a subliniat Katherine Clark.

În contextul în care mandatul lui Donald Trump se încheie pe 20 ianuarie, procedura de inculpare a preşedintelui în scopul demiterii este improbabilă, iar votul în Senat este aproape imposibil.

"Este o problemă incredibil de gravă. Preşedintele a încurajat un atac violent asupra Capitoliului, pentru a opri Congresul să îşi exercite atribuţiile constituţionale", afirmă congresmanul democrat Tom Malinowski.

Donald Trump a fost deja vizat de o procedură de inculpare în vederea demiterii în decembrie 2019, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Senatul SUA a respins cererea Camerei Reprezentanţilor privind demiterea preşedintelui.

Congresul SUA a validat, joi dimineaţă, victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

După actele de violenţă comise de simpatizanţi ai lui Donald Trump la Capitoliu, preşedintele în funcţie a dat asigurări că va permite transferul puterii pe 20 ianuarie. "Deşi sunt în dezacord total cu rezultatul scrutinului prezidenţial, iar datele îmi confirmă poziţia, totuşi va exista o tranziţie ordonată a puterii pe 20 ianuarie. Eu am spus mereu că vom continua lupta pentru a ne asigura că sunt numărate voturile exprimate legal. Deşi acesta este sfârşitul celui mai impresionant prim mandat prezidenţial din istorie, este doar începutul luptei noastre de a face America din nouă măreaţă!", a transmis Donald Trump printr-un comunicat difuzat de Dan Scavino, membru al echipei de comunicare de la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici