Poliţista care a pus capăt atacului de la Fort Hood povesteşte versiunea sa

Sergentul Kimberly Munley, mamă a doi copii, în vârstă de 34 de ani, considerată o eroină în Statele Unite pentru că a pus capăt atacului armat de la Fort Hood, soldat cu 13 morţi, a povestit miercuri propria versiune asupra evenimentelor la emisiunea lui Oprah Winfrey.

14 afișări
Imaginea articolului Poliţista care a pus capăt atacului de la Fort Hood povesteşte versiunea sa

Kimberly Munley, poliţista care a pus capăt atacului de la Fort Hood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mi-am pierdut niciodată cunoştinţa şi am refuzat să o fac", a povestit tânăra femeie, care potrivit martorilor a fost unul dintre primii membri ai forţelor de ordine care a sosit la locul atacului şi a deschis focul asupra presupusului autor, comandantul Nidal Hasan, după care a fost atinsă la rândul ei de gloanţe.

"Am vrut să rămân trează şi să ştiu tot ce se petrecea", a mărturisit poliţista cu o figură fermă şi părul şaten prins în coadă, care era supranumită "Şoricelul robust" încă înaintea evenimentelor.

Kimberly Munley, care se afla lângă un alt poliţist de la bază, sergentul Mark Todd, care a reuşit puţin mai târziu să-l dezarmeze pe atacator, i-a povestit lui Oprah Winfrey că era pe punctul de a-şi spăla maşina de serviciu în momentul când a auzit împuşcăturile.

"Nu ştiam prea bine ce se întâmplă şi cu ce ne confruntăm, cu cine ne confruntăm", a spus poliţista.

"Erau mulţi oameni afară care arătau în direcţia unde se afla acel individ şi, imediat ce am ieşit din maşină şi am alergat către vârful colinei, lucrurile au început să degenereze şi am devenit ţinta focurilor de armă", a adăugat sergentul Munley, precizând că nu a avut timp să se gândească la acţiunile sale.

"Suntem antrenaţi şi avem şansa ca aceasta să devină o a doua natură şi un fel de reflex pentru acţiunile noastre", a detaliat poliţista.

Ea a precizat că starea de convalescenţă se derulează în condiţii bune şi că speră să-şi poată relua în curând viaţa normală.

Sergentul Todd a declarat, la rândul său, că până atunci nu şi-a folosit niciodată arma, în 25 de ani de carieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici