Poliţiştii de frontieră ucraineni le reamintesc ruşilor că Insula Şerpilor aparţine Ucrainei

Poliţiştii de frontieră ucraineni au plasat un nou semn pe Insula Şerpilor în acest weekend, amintind de primele ore ale invaziei Rusiei.

7857 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii de frontieră ucraineni le reamintesc ruşilor că Insula Şerpilor aparţine Ucrainei

Sursa foto: MediafaxFoto

Sub forma unui trident, în culorile naţionale, în dreptul semnului se poate citi „Insula Şerpilor, a noastră”.

„Următorul semn de frontieră va fi instalat în Crimeea noastră ucraineană după eliberarea acesteia de către forţele de apărare ale Ucrainei”, a declarat un grănicer.

Insula Şerpilor a devenit sinonim cu rezistenţa ucraineană în primele ore ale invaziei din 24 februarie 2022, când ofiţerii ruşi de pe nava amiral Moskva au transmis prin radio grănicerilor ucraineni staţionaţi să se predea.

Unul dintre ei a răspuns prin radio „Navă de război rusească, du-te la naiba”.

Expresia a devenit un slogan naţional, înfăţişat pe panouri publicitare, tricouri şi, în cele din urmă, pe un timbru poştal. Insula strategică are deschidere către rutele maritime ce duc spre Odesa, principalul port al Ucrainei la Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici