Poliţiştii greci protestează faţă de măsurile de austeritate

Agenţii de poliţie din Grecia au început să protesteze faţă de măsurile de austeritate decise de Guvern la propunerea FMI şi UE, informează publicaţia electronică EUObserver.

299 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii greci protestează faţă de măsurile de austeritate

Poliţiştii greci protestează faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei care până acum îi protejau pe politicieni de mulţimile nemulţumite au început ei înşişi să protesteze faţă de măsurile de austeritate.

În cursul zilei de luni, poliţiştii din Gărzile Speciale au urcat pe Muntele Lycabettus, cel mai înalt din Atena, pentru a instala o pancartă pe care scria "Ziua scadenţei, zi de doliu".

Cei aproximativ 50 de agenţi de poliţie care protestau protejau pancarta de colegii lor care nu sunt în grevă.

Poliţiştii au protestat şi în faţa reprezentanţei Comisiei Europene, precum şi la ambasadele Franţei şi Germaniei, strigând "Afară cu troikanii!" şi "Grecii nu îşi negociază demnitatea naţională".

"Nu vom fi escortele politicienilor drogaţi care îşi iau dozele", au strigat poliţiştii grevişti. Cuvântul grec pentru "împrumut" şi cel pentru "o doză de droguri" este acelaşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici