Poliţiştii ungari nu vor primi ordin să împuşte imigranţi ilegali la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră ungari nu vor primi ordin să împuşte imigranţii ilegali de-a lungul gardului pe care Ungaria îl va construi la graniţa cu Serbia, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului Zoltan Kovacs, respingând speculaţiile pe această temă ca fiind "nemotivate şi răuvoitoare".

375 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii ungari nu vor primi ordin să împuşte imigranţi ilegali la graniţa cu Serbia

Poliţiştii ungari nu vor primi ordin să împuşte imigranţi ilegali la graniţa cu Serbia (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Guvernul ungar a anunţat miercuri că va construi un gard înalt de patru metri de-a lungul frontierei de 175 de kilometri cu Serbia, pentru a combate fluxul masiv de imigranţi ilegali.

Toate măsurile restrictive vor fi luate cu respectarea legislaţiei europene şi ungare, a declarat pentru cotidianul Magyar Hirlap purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează MTI.

Ungaria nu va trebui să modifice nicio lege, doar să garanteze mijloacele pentru aplicarea ei, a adăugat acesta.

Kovacs a recunoscut că gardul care va fi construit la frontieră nu va rezolva problema imigraţiei ilegale, care poate fi soluţionată doar prin eforturi comune la nivel european, dar a adăugat că Guvernul "nu are altă opţiune" pentru a răspunde.

El a precizat că liderii sârbi au reacţionat dur, dar miniştrii de Interne şi alte autorităţi sunt în contact permanent, iar oficialii ungari au explicat motivele acestei decizii.

Detaliile acestei măsuri vor fi discutate în cadrul summitului sârbo-ungar de la începutul lunii iulie, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici