Polonezii cred că nu vor afla niciodată adevărul despre accidentul de la Smolensk

Majoritatea cetăţenilor polonezi (51 la sută) consideră că nu vor obţine niciodată explicaţii complete despre cauzele prăbuşirii aeronavei prezidenţiale poloneze la Smolensk, în vestul Rusiei, se arată într-un sondaj realizat de Institutul OBOP, relatează Radio Polonia în pagina online.

61 afișări
Imaginea articolului Polonezii cred că nu vor afla niciodată adevărul despre accidentul de la Smolensk

Polonezii cred că nu vor afla niciodată adevărul despre accidentul de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sondajului, peste 60 la sută din sceptici afirmă că tragedia este un incident mult prea complex pentru a fi explicat şi că Rusia nu va depune eforturi pentru a oferi explicaţii complete despre cauzele producerii accidentului aviatic.

De asemenea, 39 la sută din respondenţi consideră că autorităţile poloneze nu vor încerca să îndeplinească un astfel de obiectiv.

Cauzele accidentului vor fi făcute publice indiferent de cine este vinovat de producerea acestuia, susţin 40 la sută din cetăţenii polonezi care au participat la sondaj. Pe de altă parte, 40 la sută din persoanele intervievate nu împărtăşesc acest punct de vedere.

Preşedintele polonez Lech Kaczyinski, soţia sa şi alte 94 de persoane, între care oficiali militari de rang înalt şi din cadrul aparatului de stat polonez, au murit în accidentul aviatic produs la 10 aprilie la Smolensk, în vestul Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici