Polonia: Discuţiile NATO cu Rusia ar trebuie să se axeze pe retragerea forţelor ruse din Ucraina

Discuţiile NATO cu Moscova, planificate să aibă loc după summitul de la Varşovia, ar trebui să se concentreze exclusiv pe necesitatea "retragerii" Rusiei de pe teritoriul ucrainean, a declarat ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

933 afișări
Imaginea articolului Polonia: Discuţiile NATO cu Rusia ar trebuie să se axeze pe retragerea forţelor ruse din Ucraina

Polonia: Discuţiile NATO cu Rusia ar trebuie să se axeze pe retragerea forţelor ruse din Ucraina

"Rusia este o putere de ocupaţie, iar în fiecare zi, oameni nevinovaţi, civili sunt ucişi de soldaţii Rusiei, care sunt agresorii", a declarat Macierewicz pentru televiziunea publică poloneză.

"Nu vom discuta cu Rusia despre planuri de apărare. Cu Rusia putem discuta doar când şi cum are de gând să se retragă din teritoriile ocupate," în Ucraina, a adăugat oficialul de la Varşovia.

Ministrul polonez a reacţionat la o declaraţie a şefului NATO, Jens Stoltenberg, care a anunţat luni că Alianţa Nord-Atlantică urmează să poarte discuţii oficiale cu Rusia, la scurt timp după summitul de la Varşovia, programat pentru 8-9 iulie.

Stoltenberg a declarat că "lucrăm cu Rusia, pentru a organiza o nouă reuniune a Consiliului (NATO-Rusia), la scurt timp după summit".

În luna aprilie a acestui an a avut loc prima reuniune a Consiliului NATO-Rusia din iunie 2014, când relaţiile între cele două părţi au fost practic îngheţate, dar discuţiile au evidenţiat "dezacorduri profunde" în ceea ce priveşte Ucraina şi alte probleme.

Rusia a reacţionat vehement la planurile NATO de întărire a potenţianului militar în estul Europei, preşedintele Vladimir Putin afirmând că alianţa provoacă o cursă "frenetică" a înarmărilor în Europa, iar Moscova va răspunde la ceea ce consideră o întărire periculoasă a capacităţilor militare la frontierele sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici