Polonia nu mai furnizează arme Ucrainei. De ce a luat Varşovia această decizie

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat într-un interviu televizat că Polonia va opri sprijinul militar pentru Ucraina, astfel că polonezii nu vor mai trimite armament vecinilor.

6529 afișări
Imaginea articolului Polonia nu mai furnizează arme Ucrainei. De ce a luat Varşovia această decizie

Sursa foto: MediafaxFoto

Potrivit premierului Morawiecki, Polonia va înceta să aprovizioneze Ucrainei cu arme, deoarece se va concentra pe autoînarmare.

„Dacă vrei să te aperi, trebuie să ai cu ce să te aperi. Nu vom mai trimite sprijin militar Ucrainei. Trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm cu cele mai moderne arme”, a declarat Mateusz Morawieck în cadrul unui interviu susţinut la postul de televiziune polonez Polsat News.

Anunţul neaşteptat vine pe fondul tensiunilor acumulate din cauza afacerii ucrainene cu cereale. Concret, Polonia, Slovacia şi Ungaria, au invocat necesitatea de a-şi proteja pieţele interne de importurile cu produse ucrainene.

Deşi Comisia Europeană a decis să nu extindă propria interdicţie asupra acestor importuri, cele trei state membre au decis să nu ţină cont de dispoziţiile de la Bruxelles.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici