Polonia: Peste 4.000 de păsări, sacrificate după depistarea focarelor de gripă aviară

Serviciile veterinare poloneze au sacrificat 4.200 de curcani, după depistarea unor focare de gripă aviară H5N1 în două ferme situate la nord-est de Varşovia, au anunţat, duminică, autorităţile locale.

1 afișare
Imaginea articolului Polonia: Peste 4.000 de păsări, sacrificate după depistarea focarelor de gripă aviară

Peste 4.000 de păsări, sacrificate în Polonia după depiatarea focarelor de gripă aviară

"Curcanii au fost sacrificaţi sâmbătă seara, iar distrugerea carcaselor se va încheia duminică", a declarat şeful departamentului local pentru managementul crizelor, Hilary Januzscyzk, citat de agenţia PAP.

El a adăugat că, până în prezent, nu au fost depistate noi cazuri de gripă aviară.

Două crescătorii de curcani din zona Plock, aflată la circa 80 de kilometri nord-vest de Varşovia, au fost izolate după descoperirea focarelor de gripă aviară, în zonă fiind luate măsurile de precauţie obişnuite în astfel de cazuri.

Ministrul polonez al Agriculturii, Marek Sawicki, şi-a exprimat surprinderea faţă de informaţiile conform cărora Lituania ar fi interzis importurile de păsări din Polonia după descoperirea gripei aviare. "Principiile Uniunii Europene interzic importurile de carne numai dintr-o zonă cu raza de trei kilometri şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul locului unde a fost localizat focarul, dar nici un stat UE nu poate interzice importurile dintr-o altă ţară", a declarat Sawicki, citat de postul de ştiri TVN24.

Atât Polonia, cât şi Lituania au aderat la UE în mai 2004.

Sawicki a afirmat că proprietarii fermelor ale căror efective au fost exterminate vor primi compensaţii, la nivelul preţurilor de vânzare de pe piaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici