Polonia publică un ghid pentru cetăţeni despre cum să se pregătească pentru un război

Guvernul polonez a publicat un ghid care instruieşte cetpşenii cum să se pregătească pentru o criză, cum ar fi un război, anunţă Sky News.

3342 afișări
Imaginea articolului Polonia publică un ghid pentru cetăţeni despre cum să se pregătească pentru un război

Ghidul instruieşte cetăţenii cu privire la ce trebuie să facă în timpul unor atacuri, de la arme convenţionale la arme chimice şi nucleare, şi descrie sistemele de avertizare publică care ar fi folosite în astfel de evenimente.

Oamenii sunt sfătuiţi să îşi facă provizii de apă, alimente, medicamente, baterii şi lanterne în caz de întreruperi de energie electrică.

Deşi guvernul a declarat că este obligat să pregătească publicul pentru diverse scenarii, a negat că ghidul are vreo legătură cu războiul din Ucraina. Ghidurile anterioare au inclus situaţii precum inundaţii şi vremea de iarnă.

În timp ce Rusia şi-a concentrat în mare parte eforturile de război în nordul, sudul şi estul Ucrainei, a efectuat bombardamente în oraşul Lviv, situat în vestul ţării - la 43 de mile de graniţa cu Polonia.

Nu există informaţii specifice potrivit cărora Rusia ar plănui un atac asupra Poloniei sau că Polonia se aşteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea invada ţările vecine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici