Polonia susţine că Lituania nu a interzis importurile de păsări poloneze

Lituania nu a interzis importurile de păsări din Polonia, a declarat şeful serviciilor veterinare poloneze, Ewa Lech, în urma unei discuţii cu omologul său lituanian, Kazimieras Lukauskas.

2 afișări

"Şeful Serviciului veterinar lituanian, Kazimieras Lukauskas, mi-a spus că nu a fost impusă o astfel de interdicţie", a precizat Ewa Lech, citată de agenţia PAP.

Lituania "aşteaptă o decizie a Comisiei Europene şi va respecta principiile acceptate în UE", a adăugat ea.

Ministrul polonez al Agriculturii, Marek Sawicki, îşi exprimase, duminică, surprinderea în legătură cu informaţiile privind o decizie a Lituaniei de a interzice importurile de păsări din Polonia în urma depistării, sâmbătă, a unor focare de gripă aviară.

Autorităţile poloneze au sacrificat deja 4.200 de curcani, după confirmarea prezenţei virusului H5N1 al gripei aviare în două ferme situate la circa 80 de kilometri nord-vest de Varşovia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici