Polonia va părăsi tratatul european privind violenţa împotriva femeilor/ Mii de persoane au protestat

  • Polonia urmează să se retragă dintr-un tratat european care vizează prevenirea violenţei împotriva femeilor, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei din ţară.
  • Zbigniew Ziobro a declarat că documentul, cunoscut sub numele de Convenţia de la Istanbul, este „dăunător”, deoarece a impus şcolilor să-i înveţe pe copii despre gen.
  • El a adăugat că reformele introduse în ţară în ultimii ani au oferit o protecţie suficientă femeilor.
  • Mii de persoane au protestat împotriva mişcării în oraşele din Polonia, relatează BBC.
1813 afișări
Imaginea articolului Polonia va părăsi tratatul european privind violenţa împotriva femeilor/  Mii de persoane au protestat

Protestul femeilor „nu pentru legalizarea violenţei domestice” Sursă: Profimedia

Ziobro a declarat că guvernul va începe oficial procesul de retragere din tratat, care a fost ratificat în 2015, luni.

El a susţinut că convenţia a încălcat drepturile părinţilor şi „conţine elemente de natură ideologică”.

Partidul de conducere Lege şi Justiţie (PiS) şi partenerii săi de coaliţie sunt strâns aliniaţi cu Biserica Catolică, iar guvernul a promis să promoveze valorile familiei tradiţionale.

Preşedintele Andrzej Duda a fost reales la începutul acestei luni în urma unei campanii în care a descris promovarea drepturilor LGBT ca o „ideologie” mai distructivă decât comunismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici