Polonia vrea să lanseze sateliţi militari în 2025

Polonia intenţionează să lanseze o serie de sateliţi militari de observare în 2025, a declarat joi un ministru adjunct al apărării, citat de Reuters

285 afișări
Imaginea articolului Polonia vrea să lanseze sateliţi militari în 2025

Polonia vrea să lanseze sateliţi militari în 2025

„Anul viitor, (...) dorim să punem pe orbită primii noştri sateliţi polonezi”, a declarat Cezary Tomczyk, în timpul unei conferinţe de presă.

Polonia intenţionează să achiziţioneze un sistem de sateliţi care să permită observarea Pământului indiferent de condiţiile atmosferice şi care să utilizeze atât tehnologie străină, cât şi naţională, a precizat el.

Ministrul Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat în cadrul aceluiaşi briefing că ţara va dezvolta în acest an o forţă spaţială, printre alte unităţi, pe baza lecţiilor învăţate din experienţele Ucrainei de la invazia Rusiei din februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici