Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră şi Marea Azov timp de şase luni

Experţii ruşi susţin că dizolvarea sau curăţarea combustibilului deversat în Marea Neagră şi Marea Azov la sfârşitul săptămânii trecute va dura şase luni, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

145 afișări
Imaginea articolului Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră şi Marea Azov timp de şase luni

Poluarea cu păcură va afecta Marea Neagră şi Marea Azov timp de şase luni

Circa 2.000 de tone de petrol şi aproximativ 7.000 de tone de sulf s-au scurs în mare, în timpul unei furtuni puternice înregistrate duminică şi care a provocat moartea a cel puţin şase marinari, patru nave fiind scufundate şi un petrolier avariat.

"O mare parte din combustibil se va depune pe fundul mării şi va fi adus la mal treptat", a declarat Vitali Spiridonov, din cadrul World Wildlife Fund Rusia, adăugând că flora şi fauna marină vor avea cel mai mult de suferit.

"Produsele petroliere în general nu rămân în apă mai mult de şase luni", a declarat Aleksandr Minin, un expert din cadrul Institutului pentru Climă Globală şi Ecologie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici