Pompeo cere eliberarea unei jurnaliste chineze, condamnată pentru publicarea de date legate de pandemie

  • Mike Popeo a cerut eliberarea jurnalistei chineze Zhang Zhan
  • Şeful diplomaţiei americane se alătură UE care a făcut aceeaşi solicitare zilele trecute
  • Zhang Zhan a fost condamnată pentru publicarea unor informaţii despre pandemie
245 afișări
Imaginea articolului Pompeo cere eliberarea unei jurnaliste chineze, condamnată pentru publicarea de date legate de pandemie

Pompeo cere eliberarea unei jurnaliste chineze, condamnată pentru publicarea de date legate de pandemie

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a cerut, marţi, eliberarea jurnalistei chineze Zhang Zhan şi a acuzat Administraţia de la Beijing că ascunde în continuare informaţii despre pandemie.

"Statele Unite condamnă puternic acuzaţiile false formulate de Republica Populară China şi condamnarea jurnalistei civice Zhang Zhan. Cerem Administraţiei Chinei să o elibereze imediat şi necondiţionat", a declarat Mike Pompeo, citat de postul Fox News.

"Partidul Comunist Chinez a demonstrat încă o dată că va face orice este necesar pentru a-i reduce la tăcere pe cei care exprimă dubii asupra liniei politice de partid, chiar şi în privinţa informaţiilor cruciale pentru sănătatea publică. Minciuna este o caracteristică, nu o sincopă a regimurilor autoritariste", a subliniat secretarul de Stat american.

Mike Pompeo a acuzat din nou Beijingul că a ascuns informaţii despre pandemie încă de la început. "Procesul rapid în cazul jurnalistei, la care observatorii străini nu au avut acces, arată cât de mult se teme Partidul Comunist Chinez de cetăţenii care spun adevărul", a subliniat Mike Pompeo.

Administraţia Donald Trump a acuzat frecvent Beijingul că este responsabil de izbucnirea pandemiei prin ascunderea datelor iniţiale, care ar fi permis oprirea rapidă a răspândirii coronavirusului. China a respins constant acuzaţiile.

La rândul său, Uniunea Europeană a cerut, marţi, Chinei eliberarea "imediată" a tuturor activiştilor pentru drepturile omului şi transparenţă, inclusiv a jurnalistei Zhang Zhan, condamnată pentru publicarea unor informaţii despre pandemie. Bruxellesul a cerut "eliberarea imediată" a jurnalistei civice Zhang Zhan, condamnată la patru ani de închisoare pentru "instigare la proteste", după ce a relatat despre restricţiile antiepidemice din oraşul Wuhan. Zhang Zhan a denunţat, în articole publicate online, "grave încălcări ale drepturilor omului" produse în Wuhan prin impunerea unor restricţii antiepidemice severe.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici