Pompeo: Preşedintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială liberală

Preşedintele SUA, Donald Trump, vrea să creeze o nouă ordine mondială care să prevină războaiele şi să ofere prosperitate sporită, a declarat Mike Pompeo, secretarul american de Stat, într-un discurs la Bruxelles, informează agenţia de ştiri Reuters.

1126 afișări
Imaginea articolului Pompeo: Preşedintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială liberală

Pompeo: Preşedintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială liberală

"În conformitate cu cele mai bune tradiţii ale măreţei noastre democraţii, adunăm naţiunile nobile pentru a crea o nouă ordine liberală care previne războiul şi oferă o mai mare prosperitate", a afirmat şeful diplomaţiei americane.

Pompeo a acuzat Iranul şi China că provoacă instabilitate la nivel global.

"Chiar şi prietenii noştri europeni spun uneori că nu acţionăm în interesul lumii libere. Acest lucru este pur şi simplu eronat", a declarat Pompeo.

"Acţionăm pentru a conserva, proteja şi promova o lume de state suverane, liberă, deschisă, justă şi transparent", a adăugat liderul american, aflat la Bruxelles pentru discuţii cu miniştri de Externe ai statelor membre NATO.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi condamnă frecvent activităţile balistice iraniene. Uniunea Europeană, Rusia şi China au decis menţinerea tratatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici