Pompeo: „Qassem Soleimani nu se afla la Bagdad în calitate de diplomat” / Ce crede secretarul de stat american că pregătea generalul iranian

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că generalul iranian Qassem Soleimani nu se afla la Bagdad pentru a participa la o misiune de tip diplomatic şi a reiterat că acesta pregătea acţiuni împotriva Statelor Unite, potrivit Reuters.

7936 afișări
Imaginea articolului Pompeo: „Qassem Soleimani nu se afla la Bagdad în calitate de diplomat” / Ce crede secretarul de stat american că pregătea generalul iranian

Pompeo: ”Qassem Soleimani nu se afla la Bagdad în calitate de diplomat” Ce crede secretarul de stat american că pregătea generalul iranian

El a spus că Soleimani se afla la Bagdad pentru a pregăti acţiuni „care ar fi condus, cel mai probabil, la moartea multor americani”.

De asemenea, oficialul american a ironizat ideea potrivit căreia Qassem Soleimani s-ar fi aflat la Bagdad în calitate de diplomat. „Există vreo dovadă care să indice că era câtuşi de puţin probabil că acest bun domn, acest diplomat de mare calitate, Qassem Soleimani, ar fi călătorit la Bagdad pentru a coordona o misiune de pace? Ştim cu toţii că acest lucru nu este adevărat”, a spus Pompeo.

El a mai spus că Soleimani a fost responsabil pentru un atac cu rachetă comis pe 27 decembrie în Irak, soldat cu moartea unui cetăţean american.

„El continua campania teroristă din regiune. Ştim ce s-a întâmplat (...) în decembrie, când s-a ajuns la moartea unui american. Deci, dacă vreţi dovezi privind iminenţa (unor noi atacuri, n.red.), nu trebuie să vă uitaţi decât la zilele dinaintea atacului care a dus la moartea lui Soleimani”, a adăugat Pompeo.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagraţii în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici