Pompeo: SUA speră ca noul Guvern al Braziliei să coopereze în rezolvarea crizelor din Venezuela

Statele Unite speră ca noul Guvern al Braziliei să îi susţină abordarea privind rezolvarea crizelor economice şi politice a Venezuelei, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, relatează site-ul agenţiei Dpa.

127 afișări
Imaginea articolului Pompeo: SUA speră ca noul Guvern al Braziliei să coopereze în rezolvarea crizelor din Venezuela

Pompeo: SUA speră ca noul Guvern al Braziliei să coopereze în rezolvarea crizelor din Venezuela

Pompeo şi noul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro au discutat despre oportunităţile de a "consolida cooperarea privind provocările regionale şi bilaterale, inclusiv restituirea guvernării democratice şi respectării drepturilor omului în Venezuela, Cuba şi Nicaragua", a informat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

Bolsonaro a adoptat poziţii politice similare cu cele ale preşedintelui american Donald Trump, criticând regimul din Venezuela.

Palladino a adăugat că cei doi oficiali au discutat de asemenea şi despre consolidarea relaţiilor economice.

Pompeo, care a menţionat "politicile eşuate" ale guvernului comunist din Cuba, a declarat că SUA şi Brazilia au acum "oportunitatea de a lucra împreună împotriva regimurilor autoritare din lume".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici