Populaţia din New Delhi este sfătuită să rămână în case, din cauza nivelului ridicat al poluării

Locuitorii oraşului indian New Delhi sunt sfătuiţi să rămână în case, din cauza nivelului ridicat de poluare a aerului, care este de 90 de ori mai mare decât standardele maxime recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează presa internaţională.

2746 afișări
Imaginea articolului Populaţia din New Delhi este sfătuită să rămână în case, din cauza nivelului ridicat al poluării

Populaţia din New Delhi este sfătuită să rămână în case, din cauza nivelului ridicat al poluării

Locuitorii din New Delhi sunt sfătuiţi să rămână în case, Guvernul avertizând în mod special ca cei mici, bătrânii, cei cu probleme respiratorii şi cardiace să respecte recomandarea. Potrivit oficialilor, nivelul de poluare a crescut din cauza arderii miriştilor, după recoltarea culturilor.

Conform unui raport al UNICEF, peste 300 de miliarde de copiii din lume sunt expuşi unor nivele de poluare mai mari decât standardele recomandate de Organizaţia mondiale a Sănătăţii, 620 de milioane din aceştia trăind în sudul Asiei, mai ales în nordul Indiei. În cazul capitalei indiene, New Delhi, cifrele poluării sunt alarmante, acesta fiind unul dintre cele mai poluate oraşe.

Spre deosebire de adulţi, copii sunt mult mai vulnerabili în faţa poluării, aceştia respiră de ori mai repede mai mult aer, comparativ cu greutatea corpului lor, creierul şi sistemul lor imunitar aflându-se încă în proces de dezvoltare.

Potrivit UNICEF, aproximativ 600.000 de copii, cu vârste sub cinci ani, mor în fiecare an din cauza bolilor asociate poluării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici