Posibil ATAC SONIC în Cuba | Cel puţin un diplomat canadian şi mai mulţi oficiali americani au suferit tulburări de auz

Guvernul de la Ottawa transmite la o zi după dezvăluirea că un grup de oficiali americani a suferit tulburări de auz în Cuba, în urma unui posibil atac sonic, că cel puţin un diplomat canadian delegat la Havana a fost tratat de asemenea pentru acelaşi diagnostic, informează The Guardian.

7254 afișări
Imaginea articolului Posibil ATAC SONIC în Cuba | Cel puţin un diplomat canadian şi mai mulţi oficiali americani au suferit tulburări de auz

Posibil ATAC SONIC în Cuba | Cel puţin un diplomat canadian şi mai mulţi oficiali americani au suferit tulburări de auz

Brianne Maxwell, purtătorul de cuvânt al Canadei pentru Afaceri Globale, a afirmat că oficialii ”sunt conştienţi de simptome neobişnuite ce afectează personalul diplomatic canadian şi american şi familiile acestora din Havana”.

Guvernul canadian, inclusiv cel al SUA şi autorităţile cubaneze colaborează pentru a elucida această problemă.

Maxwell a adăugat că oficialii nu au niciun motiv să creadă că turiştii canadieni şi alţi vizitatori ar putea fi afectaţi.

Canada a ajutat la intermedierea negocierilor dintre Cuba şi SUA, ce a dus la restaurarea relaţiilor diplomatice.

Departamentul american de Stat a expulzat doi diplomaţi ai Ambasadei cubaneze în Washington, în urma unor serii de incidente ”inexplicabile” ce au avut loc în Cuba şi au provocat unor oficiali americani ”tulburări fizice”, conform unor oficiali americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici