Postul de frontieră ucrainean din Insula Şerpilor va fi gata în luna august

Construcţia postului de frontieră ucrainean din Insula Şerpilor va fi finalizată în luna august a acestui an, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii de grăniceri din Izmail, Serghei Suhinenko, citat de pagina electronică a agenţiei KrugInform.

1 afișare
Imaginea articolului Postul de frontieră ucrainean din Insula Şerpilor va fi gata în luna august

Postul de frontieră ucrainean din Insula Şerpilor va fi gata în luna august

Suhinenko a precizat că noul post de frontieră va fi integrat în componenţa detaşamentului de grăniceri de la Izmail.

El a adăugat că pe Insula Şerpilor au fost deja transportate deja 930 de tone de materiale de construcţii, în vederea finalizării lucrărilor la postul de graniţă.

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a semnat în ianuarie un decret privind transformarea Insulei Şerpilor în zonă economică liberă, care prevede şi continuarea dezvoltării infrastructurii şi a activităţilor economice de pe insulă, dar şi exploatarea resurselor de pe platoul continental.

Iuşcenko a vizitat Insula Şerpilor la 6 noiembrie, când a cerut autorităţilor regionale să depună eforturi pentru dezvoltarea infrastructurii insulei din Marea Neagră şi să îmbunătăţească nivelul de trai al localnicilor.

România şi Ucraina au divergenţe în ceea ce priveşte Insula Şerpilor şi delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, România a sesizat instanţa de la Haga cu o cerere de iniţiere a procedurilor în vederea soluţionării problematicii delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive ale României şi Ucrainei în Marea Neagră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici