Povestea similară celei de pe Titanic: Mi-a dat vesta de salvare şi mi-a spus că vom scăpa. Nu-l voi mai vedea niciodată

Povestea unui cuplu care a călătorit pe nava de croazieră Costa Concordia este similară cu cea a cuplului principal din tragedia Titanicului.

4330 afișări
Imaginea articolului Povestea similară celei de pe Titanic: Mi-a dat vesta de salvare şi mi-a spus că vom scăpa. Nu-l voi mai vedea niciodată

Povestea similară celei de pe Titanic: Mi-a dat vesta de salvare şi mi-a spus că vom scăpa. Nu-l voi mai vedea niciodată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Francis Servel, un francez în vârstă de 71 de ani, a călătorit alături de soţia sa, Nicole, pe vasul de croazieră Costa Concordia, care s-a scufundat în apropierea insulei italiene Giglio, scrie dailymail.co.uk.

În timpul scufundării, Francis i-a dat vesta de salvare soţiei sale în vârstă de 61 de ani, deoarece aceasta nu ştia să înoate.

"Du-te, draga mea, înoată înaintea mea, voi reuşi să ies singur", sunt cuvintele de încurajare pe care Francis Servel i le-a spus soţiei sale, care nu l-a mai văzut de atunci.

Sora femeii, Bernadette, a declarat că în seara tragediei le-a trimis celor doi un mesaj pe telefonul mobil, în care le ura să se distreze.

"Apoi luminile s-au stins şi nu a fost niciun anunţ mai mult de o oră. Dintr-o dată farfuriile şi paharele au început să cadă. Francis a fost lovit de o sticlă de vin. El a lăsat vestele de salvare pentru cei care aveau cu adevărat nevoie de ele, femei şi copii, pentru că era un bun înotător. Şi-a sacrificat viaţa", a declarat sora văduvei Nicole Servel.

Văduva bărbatului a declarat că acesta i-a dat vesta de salvare înainte ca vasul să se scufunde.

"Îi datorez viaţa soţului meu. A strigat «sari, sari, sari». M-am panicat şi nu am avut curaj să sar în apă, iar el a sărit înaintea mea şi m-a încurajat. Am sărit, iar ultimul lucru pe care l-au auzit de la el a fost că totul o să fie bine. Apoi nu l-am mai văzut niciodată", a declarat soţia bărbatului.

Nicole Servel s-a întors în Franţa, după ce a fost externată din spital, unde a fost tratată pentru hipotermie. Rudele celor două victime ale naufragiului aşteaptă încă aprobarea oficială pentru a putea repatria rămăşiţele lui Francis Servel.BUCU

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici