Povestea unuia dintre eroii de pe Podul Londrei. Lukasz Koczocik spăla vase în subsolul unui restaurant atunci când a auzit ţipetele disperate de afară

Lukasz Koczocik este unul dintre eroii care au intervenit pentru capturarea teroristului Usman Khan, bărbatul care a atacat mai mulţi trecători pe Podul Londrei, scrie Daily Mail.

2228 afișări
Imaginea articolului Povestea unuia dintre eroii de pe Podul Londrei. Lukasz Koczocik spăla vase în subsolul unui restaurant atunci când a auzit ţipetele disperate de afară

Koczocik a încercat să-l oprească pe Khan cu o suliţă de peste 1.5 metri lungime, în timpul atacului sângeros care a avut loc vineri pe Podul Londrei. 

Lukasz Koczocik are 38 de ani şi locuieşte cu iubita sa în sud-estul Londrei, acesta fiind originar din Polonia. 

Doi foşti studenţi de la Universitatea Cambridge, Saskia Jones în vârstă de 23 de ani şi Jack Merritt în vârstă de 25 de ani, au murit în urma incidentului. Cu toate acestea, numărul morţilor putea fi mult mai mare dacă unii trecători nu ar fi intervenit, au spus martorii.

Koczocik, care spăla vase în subsolul restaurantului unde lucra la momentul incidentului, a auzit ţipetele disperate de afară.

Tânărul l-a atacat pe Khan şi l-a împuns cu suliţa în piept, cei doi luptându-se timp de un minut, scrie Daily Mail. 

În momentele de confuzie imediat după atac, presa a relatat că Koczocik a folosit un colţ de narval (specie de balenă), dar este clar acum că un al doilea erou a folosit arma improvizată în timp ce un al treilea a folosit un extinctor.

Koczocik a fost lăudat de şeful său pentru curajul de care a dat dovadă. Toby Williamson, CEO al Fishmongers Hall, a declarat pentru BBC că polonezul este „tipul care spală vasele în subsol şi chiar asta făcea atunci când a auzit ţipetele”.

Williamson a spus că angajatul său a suferit răni grave în urma incidentului, dar a refuzat să renunţe. Polonezul a fost înjunghiat de patru sau cinci ori, în partea stângă a corpului.

În acel moment, ceilalţi doi bărbaţi au intervenit cu un colţ de narval şi un extinctor. 

Khan a fost împuşcat mortal de poliţişti la scurt timp după atac, acesta purtând o vestă cu explozibili care s-a dovedit a fi falsă. 

De asemenea, Koczocik ar putea primi cea mai înaltă decoraţie a Poloniei, în semn de recunoştinţă pentru „sacrificiul şi curajul” său. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici