Precizările MAE după tragedia de la Milano: printre morţi, 2 români cu dublă cetăţenie

Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia oraşului Milano, se află doi cetăţeni români cu dublă cetăţenie, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

1929 afișări
Imaginea articolului Precizările MAE după tragedia de la Milano: printre morţi, 2 români cu dublă cetăţenie

Precizările MAE după tragedia de la Milano: printre morţi, 2 români cu dublă cetăţenie

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informaţiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni la periferia oraşului Milano şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene reprezentanţilor oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Conform presei italiene, opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire din Milano, Italia. Milano Corriere susţinea că pilotul era un român. Alături de el la bord se aflau soţia sa, fiul lor şi 5 prieteni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici