Prelungirea crizei politice din R.Moldova va aduce ţara în situaţia Ucrainei

Prim-vicepremierul moldovean Igor Dodon susţine că repetarea unui scenariu politic similar celui de după 5 aprilie va aduce Republica Moldova în pragul situaţiei actuale din Ucraina, relatează Omega.

12 afișări
Imaginea articolului Prelungirea crizei politice din R.Moldova va aduce ţara în situaţia Ucrainei

Prelungirea crizei politice din R.Moldova va aduce ţara în situaţia Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă această bătălie politică va dura mai mult, nu aş vrea să fiu prea pesimist, dar scenariul Ucrainei o să ne pară floare la ureche. Deoarece Ucraina are resurse, dar noi nu avem", a declarat Igor Dodon.

Prim-vicepremierul a subliniat, de asemenea, că în cazul în care alegerile anticipate se vor solda cu alegerea primelor persoane în stat, iar instituţiile de conducere ale ţării îşi vor începe activitatea la capacitate maximă, atunci la începutul lui 2010 se vor simţi primele semnale de ieşire din criză.

"Dacă cel târziu în septembrie vom avea un Guvern în Republica Moldova ales legal, nu temporar, nu provizoriu şi vom avea un Parlament, atunci s-ar putea ca în primul trimestru al anului următor să avem primele semne de ieşire din criză", a menţionat ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon.

Prim-vicepremierul a accentuat, de asemenea, că în prezent se resimte o stare de pesimism în toate domeniile, iar acest lucru regenerează criza.

"Criza apare în urma aşteptărilor de criză.(...) Cum pot fi agenţii economici din Moldova optimişti, atunci când suntem din nou în alegeri. Sau cum pot fi ei optimişti când colegii din străinătate au spus: noi aşteptăm luna septembrie să vedem ce va fi la voi", a explicat Dodon.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 29 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici