Premieră după ce Beijingul a învins primul focar COVID, în 2020. China anunţă peste 1.000 de cazuri

China anunţă vineri peste 1.000 de noi infecţii COVID, cel mai mare număr zilnic de când Beijingul a învins primul său focar, la începutul anului 2020. Noul val este determinat de infecţiile asimptomatice pe fondul răspândirii variantei Omicron.

1038 afișări
Imaginea articolului Premieră după ce Beijingul a învins primul focar COVID, în 2020. China anunţă peste 1.000 de cazuri

Premieră după ce Beijingul a învins primul focar COVID, în 2020. China anunţă peste 1.000 de cazuri

Dimensiunea ultimului focar este mult mai redusă decât multe altele din afara Chinei, dar creşterea numărului de cazuri ar putea pune presiune pe ambiţia Chinei de a eradica infectările cât mai repede posibil, scrie Reuters.

China a detectat 703 infecţii asimptomatice transmise pe plan intern joi, potrivit datelor furnizate vineri de autoritatea sanitară, în creştere faţă de 435 cu o zi înainte.

Acest lucru marchează o creştere bruscă de la o medie zilnică de aproximativ 10 cazuri în primele două luni ale acestui an, potrivit calculelor Reuters.

Alte 397 de cazuri locale simptomatice, pe care China le clasifică separat de infecţiile fără simptome, au fost identificate joi.

„Infecţiile la persoanele vaccinate au mai multe şanse să fie asimptomatice decât infecţiile la persoanele nevaccinate, iar acoperirea vaccinală este acum foarte ridicată în China", a declarat Ben Cowling, profesor de epidemiologie la Universitatea din Hong Kong.

Aproximativ 87% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei sunt vaccinaţi cu schemă completă, iar aproximativ 40% din populaţie a primit şi doza booster.

Nu s-au înregistrat noi decese, astfel că bilanţul a rămas neschimbat la 4.636 de morţi.

Până joi, China a raportat 112.940 de cazuri simptomatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici