Premierul Alexis Tsipras avertizează rebelii din Syriza că ar putea convoca alegeri anticipate

Premierul Alexis Tsipras i-a avertizat pe rebelii din cadrul Syriza - formaţiunea de extremă-stânga pe care o conduce - care se opun planului de salvare a Greciei, că ar putea să fie nevoit să convoace alegeri anticipate în cazul în care ar rămâne fără o majoritate parlamentară, relatează Euronews.

479 afișări
Imaginea articolului Premierul Alexis Tsipras avertizează rebelii din Syriza că ar putea convoca alegeri anticipate

Premierul Alexis Tsipra avertizează rebelii din Syriza că ar putea convoca alegeri anticipate (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

El are de înfruntat joi o şedinţă dură a Comitetului Central al partidului, în contextul în care numeroşi membri şi-au exprimat furia faţă de faptul că prevederile noului plan de salvare sunt cu mult mai stricte decât cele respinse recent de greci prin referendum.

El le-a aruncat mănuşa rebelilor care se opun austerităţii miercuri, într-un amplu interviu radiodifuzat.

Concomitent, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o online, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde a îndemnat la o restructurare semnificativă a datoriei Greciei în cadrul planului per ansamblu.

"Va fi nevoie de o finanţare suficientă pentru ca programul să fie credibil şi de elementul de restructurare a datoriei, care-i va permite economiei Greciei să meargă, nu neapărat pe două picioare aşa cum am spus eu, ci în patru labe. Sunt necesare reforme structurale, fiscale, finanţarea şi restructurarea datoriei", a declarat ea.

Un procuror grec investighează eventuale infracţiuni comise prin planificarea de urgenţă a fostului ministru al Finanţelor Yanis Varoufakis de a crea o monedă alternativă în cazul în care Grecia ar părăsi zona euro.

Yanis Varoufakis a continuat să alimenteze disidenţa în rândul Syrizei, denunţând acordul cu privire la planul de salvare aproape zilnic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici