Premierul australian neagă implicarea în fapte ilegale, numele său menţionat în Panama Papers

Prim-ministrul australian, Malcolm Turnbull, a dezminţit implicarea sa în fapte ilegale, după ce numele său a apărut menţionat în fişierele Panama Papers, informează Reuters online.

417 afișări
Imaginea articolului Premierul australian neagă implicarea în fapte ilegale, numele său menţionat în Panama Papers

Premierul australian neagă implicarea în fapte ilegale, numele său menţionat în Panama Papers (Imagine: Wikipedia)

Numele lui Turnbull, alături de cel al lui Neville Wran, fostul premier al statului New South Wales, apare menţionat în legătură cu o companie minieră înregistrată în Insulele Virgine Britanice, înfiinţată pentru a dezvolta o mină de aur din Siberia, numită Sukhoi Log.

Atât Turnbull, cât şi Wran au fost numiţi directori al Star Technology Services, o filiala din Australia a companiei Star Mining din Insulele Virgine Britanice.

"Nu există nici o sugestie cu privire la vreo ilegalitate. Nu este nimic nou acolo", a declarat Turnbull în faţa reporterilor .

Premierul australian a mai precizat că aceasta era o companie listată în Australia, iar dacă ar fi obţinut profit, lucru care nu s-a întâmplat, cu siguranţă ar fi plătit taxe în Australia.

Detaliile privind această dezvăluire sunt incluse în documentele cunoscut sub numele de Panama Papers, obţinute de Consortiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici