Premierul Boris Johnson spune că nu există dovezi că Rusia ar fi intervenit în politica britanică

Premierul britanică Boris Johnson a declarat că nu există "nicio dovadă" ale unei presupuse imixtiuni ruse în viaţa politică din Marea Britanie, în contextul în care Guvernul de la Londra a amânat publicarea unui raport pe această temă, informează postul BBC News online.

271 afișări
Imaginea articolului Premierul Boris Johnson spune că nu există dovezi că Rusia ar fi intervenit în politica britanică

Premierul Boris Johnson spune că nu există dovezi că Rusia ar fi intervenit în politica britanică

Premierul a motivat amânarea lansării raportului afirmând că nu există "niciun motiv" să fie schimbate "procedurile normale" privind publicarea comisiei pentru informaţii şi securitate din Parlamentul britanic.

Dominic Grieve, preşedintele comisiei parlamentare, spune că documentul, finalizat în luna martie, conţine informaţii relevante pentru votanţi.

Raportul include dovezi colectate de serviciile britanice de informaţii despre presupusele tentative ruse de influenţare a rezultatului referendumului pe tema Brexit din 2016, dar şi cel al alegerilor legislative din 2017.

Procesul de desecretizare a raportului a fost finalizat la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci se aşteaptă aprobarea finală a Guvernului pentru publicare.

Întrebat de presupuse imixtiuni ruse în viaţa politică britanică, liderul de la Londra a răspuns: "Nu există nicio dovadă a acestui lucru şi trebui să aveţi mare grijă (...) pur şi simplu nu puteţi sădi îndoieli despre oricine vine dintr-o anumită ţară doar ca urmare a naţionalităţii lor".

Comisia parlamentară pentru Securitate şi Informaţii nu a publicat raportul privind implicarea autorităţilor de la Moscova în viaţa politică britanică întrucât nu a primit aprobarea premierului Boris Johnson. Se preconizează că publicarea raportului ar putea fi amânată până după alegerile legislative britanice din 12 decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici