Premierul britanic Boris Johnson, gata să pună capăt majorităţii restricţiilor anti-COVID

Premierul britanic Boris Johnson este pregătit să pună capăt majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 introduse pentru a limita răspândirea variantei Omicron în Anglia.

906 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Boris Johnson, gata să pună capăt majorităţii restricţiilor anti-COVID

Sursa foto: Hepta

Marea Britanie a fost prima ţară care a limitat călătoriile internaţionale din cauza variantei Omicron, iar, în decembrie, a recomandat munca de acasă, purtarea continuă a măştii de protecţie şi vaccinarea masivă.

Dar, în timp ce numărul cazurilor a atins un nivel record, spitalizările şi decesele nu au crescut în aceeaşi măsură, în parte datorită introducerii dozelor booster şi a gravităţii mai reduse a acestei variante, scrie Reuters.

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, spunea marţi că Marea Britanie a atins probabil vârful atât în ceea ce priveşte cazurile, cât şi spitalizările.

Premierul Johnson se va adresa miercuri parlamentului cu privire la următorii paşi. Ridicarea restricţiilor prevăzute în „planul B” i-ar putea linişti pe oponenţii vocali ai restricţiilor, chiar şi din propriul partid.

„Deciziile cu privire la următorii paşi rămân foarte echilibrate", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului: „varianta Omicron continuă să reprezinte o ameninţare semnificativă, iar pandemia nu s-a încheiat. Infecţiile rămân ridicate, dar cele mai recente date sunt încurajatoare, cazurile începând să scadă".

Johnson s-a confruntat cu critici pentru modul în care a gestionat pandemia în general, iar Marea Britanie a raportat 152.513 decese, al şaptelea cel mai mare număr la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici