Premierul britanic, Theresa May, îndemnat să accepte mai mulţi muncitori indieni calificaţi, pentru a sprijini economia după Brexit

Liderii patronatelor îi solicită Theresei May, premierul britanic, să menţină o politică a uşilor deschise faţă de muncitorii indieni calificaţi şi faţă de studenţi, pentru a sprijini economia şi a asigura un acord comercial între Marea Britanie şi India, după Brexit, informează The Guardian.

1410 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic, Theresa May, îndemnat să accepte mai mulţi muncitori indieni calificaţi, pentru a sprijini economia după Brexit

Theresa May a participat la un summit în domeniul tehnologiei, în cadrul unei excursii de trei zile în India, care are scopul de a consolida relaţiile economice cu fosta colonie britanică.

James Dyson, inventator britanic şi fondator al companiei ce-i poartă numele, a spus că: "Guvernul trebuie să se răzgândească în privinţa acestui subiect". Într-un interviu luat de postul BBC, acesta a sugerat creşterea numărului de vize emise muncitorilor indieni calificaţi din partea Marii Britanii şi prelungirea perioadei de şedere a studenţilor după finalizarea studiilor: "pentru că vom fi cu un milion de ingineri britanici mai puţini în anii ce urmează".

"Ironia provine din misiunea comercială ce are ca ţintă punerea unei baze a unui acord comercial cu India, în cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, în măsura în care, statul britanic continuă să nu fie primitor faţă de cetăţenii indieni", a declarat Karan Bilimoria, fondatorul companiei Cobra Beer.

Theresa May a menţionat că are în vedere examinarea unor aspecte ale aplicării pentru viză în Marea Britanie din partea cetăţenilor indieni. Cu toate acestea, premierul britanic doreşte în schimbul acestor acţiuni ca prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, să ajute la expatrierea în statul indian a unor cetăţeni care şi-au depăşit dreptul la şedere în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici