Premierul bulgar Boiko Borisov, prea ocupat pentru ca să asiste la votul asupra demisiei sale

Premierul bulgar Boiko Borisov se află în imposibilitatea de a asista la votul exprimat în Parlament asupra demisiei sale şi a Cabinetului pe care îl conduce, deoarece este prea ocupat, a declarat ministrul Agriculturii Miroslav Naidenov pentru presă.

151 afișări
Imaginea articolului Premierul bulgar Boiko Borisov, prea ocupat pentru ca să asiste la votul asupra demisiei sale

Premierul bulgar Boiko Borisov, prea ocupat pentru ca să asiste la votul asupra demisiei sale (Imagine: AFP / MEdiafaxFoto)

Potrivit lui Naidenov, Borisov lucrează, în prezent, în sediul Consiliului de Miniştri, la Sofia, relatează Novinite.com.

Parlamentarul socialist Petăr Kurumbaşev a depus joi, anterior, o propunere de convocare a lui Borisov şi a fostului ministru de Finanţe Djankov la şedinţa Parlamentului. Însă această propunere a fost respinsă de către parlamentarii din cadrul partidului aflat la putere, GERB.

Votul asupra demisiei Cabinetului Borisov urmează să aibă loc joi la prânz.

Borisov a anunţat în mod surprinzător demisia Guvernului bulgar miercuri dimineaţa, după mai multe zile de proteste masive împotriva stagnării economice, austerităţii şi preţurilor considerate extrem de mari la energie electrică. El le-a spus parlamentarilor că partidul său nu va face parte dintr-un Guvern interimar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici