Premierul Canadei afirmă că ţările G7 vor susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie

Liderii Grupului G7 înţeleg că războiul din Ucraina poate fi unul de durată, dar sunt pregătiţi să sprijine ţara atât timp cât va fi nevoie, a declarat premierul Canadei, Justin Trudeau, într-un interviu.

193 afișări
Imaginea articolului Premierul Canadei afirmă că ţările G7 vor susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Am ştiut întotdeauna că va fi un proces de lungă durată", a declarat premierul Justin Trudeau când a fost întrebat cum progresează contraofensiva din Ucraina. "Cu siguranţă, din discuţiile pe care le-am avut la G7 şi la NATO, suntem pregătiţi pentru un război care va dura atât de mult cât va fi nevoie, pentru că nu putem şi nu trebuie să lăsăm Rusia să câştige".

Trudeau a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu despre regiunea Arctică a Canadei, în marja celei de-a şaptea Adunări a Fondului Global de Mediu de la Vancouver.

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la un interes geostrategic sporit în zona arctică. Odată ce Suedia se va alătura Alianţei Nord-Atlantice, Rusia va fi singura naţiune arctică care nu este membră, informează Bloomberg.

Secretarul general Jens Stoltenberg a subliniat necesitatea ca aliaţii să contribuie cu cel puţin 2% din PIB la apărare. Canada nu îndeplineşte acest obiectiv, dar a susţinut că unele dintre contribuţiile sale la securitate, de exemplu, cele ale Gărzii de Coastă, nu sunt luate în calcul.

Guvernul lui Trudeau a promis 40 de miliarde de dolari canadieni (29 de miliarde de dolari americani) pe o perioadă de 20 de ani pentru modernizarea NORAD, sistemul de apărare aeriană continentală, şi s-a angajat să înlocuiască avioanele CF-18 învechite cu avioane de luptă F-35, a declarat Trudeau.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici