Premierul canadian a petrecut 15 minute ascuns într-o debara, în timpul atacurilor din Ottawa

Premierul canadian Stephen Harper a petrecut aproximativ 15 minute ascuns într-o debara din Parlament după ce un bărbat înarmat a pătruns în clădire, iar parlamentarii şi-au confecţionat suliţe din hampele steagurilor arborate în sala de şedinţe, relatează Globe and Mail, în ediţia electronică.

397 afișări
Imaginea articolului Premierul canadian a petrecut 15 minute ascuns într-o debara, în timpul atacurilor din Ottawa

Stephen Harper (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

După ce au auzit focuri de armă în apropierea sălii de şedinţe, parlamentarii au luat cele aproximativ 15 steaguri din ale căror hampe şi-au făcut arme. "Erau aproximativ 15 steaguri în sală şi au mai rămas doar două", a declarat un parlamentar. Unii parlamentari şi-au luat "suliţele" acasă, ca suveniruri. "Toată lumea şi-a luat acasă suliţa", a spus parlamentarul. "Pe a mea o voi înrăma", a adăugat el, scrie www.theglobeandmail.com.

Între timp, Harper a fost închis într-o debara din corpul central al clădirii la scurt timp după ce a început schimbul de focuri. Peste 150 de parlamentari conservatori se aflau în sală în timpul incidentelor. Mulţi dintre ei au crezut că premierul a reuşit să iasă din sală şi nu au ştiut unde se află acesta. "Cineva a ştiut că există o debara, aşa că l-au dus acolo", a spus sursa citată.

Ulterior, personalul de securitate al premierului a reuşit să îl scoată din clădire. A fost o surpriză pentru mulţi conservatori când Harper a apărut din ascunzătoare pentru a ieşi din Parlament.

Un militar a fost ucis miercuri de un bărbat înarmat, care ulterior a intrat în clădirea Parlamentului, unde a fost împuşcat mortal de un agent de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici