Premierul Chinei spune că Uniunea Europeană este un partener, în ciuda tensiunilor/ Discuţie între oficialii UE şi liderii de la Beijing

  • China şi Uniunea Europeană sunt mai mult parteneri decât concurenţi, a declarat premierul chinez Li Keqiang luni.
  • Declaraţia a avut loc în cadrul primelor discuţii formale între cele două părţi după acuzaţiile că Beijingul a răspândit dezinformarea cu privire la noul coronavirus.
  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel au susţinut o conferinţă video cu Li, urmată de o alta cu preşedintele Xi Jinping.
  • Li şi-a exprimat optimism, în urma discuţiilor, potrivit presei chineze de stat.
475 afișări
Imaginea articolului Premierul Chinei spune că Uniunea Europeană este un partener, în ciuda tensiunilor/ Discuţie între oficialii UE şi liderii de la Beijing

Premierul Chinei spune că Uniunea Europeană este un partener în ciuda tensiunilor/ Discuţie între oficialii UE şi liderii de la Beijing

Uniunea Europeană, care a numit Beijingul un "rival sistemic", negociază un acord de investiţii cu China din 2014, ambele părţi exprimându-şi dorinţa anul trecut de a încheia discuţii în 2020, relatează Reuters.

Oficialii UE spun că vor să vadă mişcări în domenii precum cel auto, biotehnologia şi microelectronica. Bruxellesul spune că pieţele UE sunt în mare parte deschise.

"Ceea ce este necesar pentru a sparge impasul este angajarea la nivel politic ridicat, iar acest lucru este cea ce sperăm ca summitului de astăzi să ofere", a spus un oficial al Comisiei Europene.

În mod obişnuit, summiturile conduc la declaraţii comune, dar nicio declaraţie nu este anunţată după şedinţa de luni.

Li a declarat că China este dispusă să aprofundeze cooperarea cu UE pentru dezvoltarea unui vaccin şi tratament COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici