Premierul de la Bagdad a discutat cu Angela Merkel despre retragerea trupelor străine din Irak

Adel Abdul Mahdi, şeful Guvernului de la Bagdad, a discutat luni cu cancelarul german Angela Merkel despre o rezoluţie a Parlamentului Irakului prin care se cere retragerea trupelor străine de pe teritoriul ţării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1027 afișări
Imaginea articolului Premierul de la Bagdad a discutat cu Angela Merkel despre retragerea trupelor străine din Irak

Premierul de la Bagdad a discutat cu Angela Merkel despre retragerea trupelor străine din Irak

"Cancelarul german şi-a exprimat sprijinul pentru securitatea şi stabilitatea Irakului şi a subliniat importanţa cooperării continue între Irak şi statele membre ale Uniunii Europene pentru combaterea terorismului", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Bagdad.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluţie prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak, în urma unui raid aerian al forţelor SUA care l-a vizat pe generalul iranian Qasem Soleimani. Liderul de la Bagdad a acuzat SUA de încălcarea suveranităţii Irakului.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operaţiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forţele irakiene să lupte contra militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
germania,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici