Premierul din Quebec, agresat în timpul omagiilor pentru victimele atacului din Orlando

Premierul din Quebec, Philippe Couillard, a fost agresat joi seară, la Montreal, de un manifestant, în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor atacului armat dintr-un club de noapte gay din Orlando, în care au murit 49 de persoane, susţin surse citate de AFP.

424 afișări
Imaginea articolului Premierul din Quebec, agresat în timpul omagiilor pentru victimele atacului din Orlando

Premierul din Quebec, agresat în timpul omagiilor pentru victimele atacului din Orlando (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Joi seară, în jurul orei locale 20.30 (02.30 - ora României), Philippe Couillard a asistat la o ceremonie de comemorare a victimelor atacului din Orlando, în cartierul comunităţii LGBT în Montreal, alături de alte sute de persoane.

Potrivit reprezentanţilor politici, un tânăr care a luat cuvântul în numele comunităţii LGBT a aruncat dintr-odată cu un obiect în Philippe Couillard, de la o distanţă mai mică de un metru. Premierul nu a fost rănit în incidentul de joi seară, a indicat un purtător de cuvânt al premierului pentru AFP.

S-a creat imediat o busculadă, iar poliţiştii l-au reţinut pe agresor. Forţele de ordine au evacut rapid premierul şi personalităţile politice prezente la eveniment, printre care ministrul canadian al Patrimoniului, Melanie Joly, şi ministrul canadian al Familiei, Jean-Yves Duclos.

"Un manifestant l-a atacat pe primul ministru", a scris pe contul său de Twitter ministrul Relaţiilor Internaţionale din Quebec, Christine Saint-Pierre, care se afla între Philippe Couillard şi agresor.

"Un astfel de gest de intoleranţă şi violenţă este inadmisibil", a acuzat primarul Montrealului, Denis Coderre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici