Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi este în siguranţă după atacul cu drona asupra locuinţei

  • O dronă încărcată cu explozibil a vizat duminică dimineaţa reşedinţa prim-ministrului irakian Mustafa al-Kadhimi, din Bagdad.
  • Armata irakiană spune că a fost vorba despre o tentativă de asasinat. Kadhimi a scăpat nevătămat şi este în siguranţă, potrivit Reuters.
1406 afișări
Imaginea articolului Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi este în siguranţă după atacul cu drona asupra locuinţei

Atacul asupra locuinţei premierului a avut loc după protestele din capitala irakiană faţă rezultatul alegerilor generale de luna trecută.

Atacul a dus la rănirea mai multor membri ai personalului de protecţie al lui Mustafa al-Kadhimi.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat acţiunea şi a oferit asistenţă pentru anchetă.

„Acest aparent act de terorism, pe care îl condamnăm ferm, a fost îndreptat către inima statului irakian”, a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price într-un comunicat. „Suntem în strânsă legătură cu forţele de securitate irakiene însărcinate cu susţinerea suveranităţii şi independenţei Irakului şi ne-am oferit asistenţa pe măsură ce se investighează acest atac”.

Un purtător de cuvânt al comandantului şef al forţelor armate irakiene a declarat că situaţia de securitate este stabilă acum în interiorul Zonei Verzi din Bagdad, unde sunt clădirile guvernamentale şi ambasadele străine, între care şi Ambasada SUA.

Imaginile publicate de agenţia de presă de stat INA au arătat avarii în unele părţi ale reşedinţei premierului şi un vehicul SUV parcat în garaj, care a fost avariat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak ,
atac dronă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici