Premierul Israelului, furios pe Serghei Lavrov după ce a declarat că "Hitler avea origini evreieşti": „Utilizarea Holocaustului în scopuri politice trebuie să înceteze imediat”

  • Zelenski acuză Rusia că a uitat de cel de-al Doilea Război Mondial.
  • Israelul l-a chemat pe ambasadorul Rusiei.
  • Germania, Italia şi Canada denunţă remarcile lui Lavrov.
7562 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului, furios pe Serghei Lavrov după ce a declarat că "Hitler avea origini evreieşti": „Utilizarea Holocaustului în scopuri politice trebuie să înceteze imediat”

Sursa foto - Hepta 

Israelul l-a criticat luni pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru că a susţinut că Adolf Hitler are origini evreieşti. Israelul spune că declaraţia ministrului rus este o minciună „de neiertat” care înjoseşte victimele ororilor Holocaustului nazist.

Liderii mai multor naţiuni occidentale au denunţat comentariile ministrului de externe, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a uitat lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters

Ministerul de externe israelian l-a convocat pe ambasadorul rus să-şi ceară scuze.

„Astfel de minciuni sunt menite să-i acuze pe evrei înşişi de cele mai îngrozitoare crime din istorie care au fost comise împotriva lor”, a declarat prim-ministrul israelian Naftali Bennett. 

„Utilizarea Holocaustului în scopuri politice trebuie să înceteze imediat”, a adăugat el.

Lavrov a făcut această afirmaţie la televiziunea italiană duminică, când a fost întrebat de ce Rusia a spus că trebuie să „denazifice” Ucraina dacă propriul preşedinte al ţării, Volodimir Zelenski, este el însuşi evreu.

„Ei bine, cred că şi Hitler a avut origini evreieşti, aşa că nu înseamnă nimic”, a spus Lavrov pentru canalul Rete 4.

„De multă vreme auzim poporul evreu înţelept spunând că cei mai mari antisemiţi sunt evreii înşişi”, a adăugat el.

Zelenski a remarcat că Moscova a rămas tăcută de la comentariile lui Lavrov. „Conducerea rusă a uitat toate lecţiile din cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus el.  "Sau poate că nu a  învăţat niciodată acele lecţii". 

Secretarul de stat american Anthony Blinken a analizat mai târziu comentariile omologului său rus, spunând că „este datoria lumii să se pronunţe împotriva unei asemenea retorici periculoase”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici