Premierul Japoniei spune că ChatGPT va fi pe agenda summitului G7: "Trebuie create reguli internaţionale"

Liderii din Grupul naţiunilor puternic industrializate(G7) vor discuta despre inteligenţa artificială generativă ChatGPT atunci când se vor reuni la Hiroshima luna viitoare pentru un summit, a relatat miercuri agenţia de ştiri Kyodo, care l-a citat pe premierul japonez Fumio Kishida.

299 afișări
Imaginea articolului Premierul Japoniei spune că ChatGPT va fi pe agenda summitului G7: "Trebuie create reguli internaţionale"

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

"Trebuie create reguli internaţionale", a declarat Kishida, citat de Kyodo, în cadrul unei întâlniri cu directori de ziare regionale.

Comentariul său vine în contextul în care se intensifică apelurile pentru reglementarea sistemelor avansate de inteligenţă artificială, pe măsură ce utilizarea ChatGPT şi a altor programe se generalizează, informează agenţia Reuters.

Parlamentarii UE au îndemnat săptămâna aceasta liderii mondiali să organizeze un summit pentru a găsi modalităţi de a controla dezvoltarea unor astfel de sisteme, în timp ce liderul majorităţii din Senatul SUA, Chuck Schumer, a declarat săptămâna trecută că a lansat un efort de a stabili reguli privind inteligenţa artificială(IA) pentru a răspunde preocupărilor legate de securitatea naţională şi educaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici