Premierul leton: Trimiterea de avioane de luptă în Ucraina este doar o chestiune de timp

Livrarea de către statele occidentale a unor avioane de luptă pentru a sprijini Ucraina să se apere împotriva Rusiei este „doar o chestiune de timp”, a declarat premierul leton Krisjanis Karins, potrivit The Guardian.

199 afișări
Imaginea articolului Premierul leton: Trimiterea de avioane de luptă în Ucraina este doar o chestiune de timp

Premierul leton: Trimiterea de avioane de luptă în Ucraina este doar o chestiune de timp

„Livrarea de avioane de luptă este doar o chestiune de timp”, a declarat Karins pentru Der Spiegel.

„Nu văd de ce Occidentul nu ar trebui să livreze avioane de luptă. Dacă Ucraina are nevoie de avioane de luptă, ar trebui să le primească”, a mai spus premierul.

În urma războiului de agresiune al Rusiei, Letonia a decis să susţină serviciul militar obligatoriu pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, pentru prima dată din 2007.

În interviu, Karins a spus că ar saluta măsuri similare în alte ţări europene: „În întreaga Europă avem nevoie de mult mai mulţi rezervişti: oameni pregătiţi care pot fi mobilizaţi în cel mai scurt timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avioane,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici