Premierul libanez solicită sprijinul Rusiei pentru a evita un conflict cu Israelul

Premierul libanez, Saad Hariri, i-a solicitat ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, sprijin în vederea evitării unei creşteri a tensiunilor între Liban şi Israel, pe fondul raidului aerian israelian desfăşurat duminică în Liban, a informat marţi Ministerul rus de Externe, citat de TASS.

3012 afișări
Imaginea articolului Premierul libanez solicită sprijinul Rusiei pentru a evita un conflict cu Israelul

Premierul libanez solicită sprijinul Rusiei pentru a evita un conflict cu Israelul

„Ca urmare a incidentului de pe 25 august de la Beirut, Hariri a adresat Rusiei solicitarea de a-şi folosi autoritatea şi influenţa pentru a evita creşterea tensiunilor dintre Israel şi Liban, ceea ce ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii regionale”, a informat Ministerul de Externe de la Moscova.

Moscova şi-a reafirmat angajamentul de a menţine suveranitatea, independenţa, integritatea teritorială şi stabilitatea Libanului şi a afirmat că ambele părţi trebuie să respecte legislaţia internaţională, în speţă Rezoluţia nr. 1701 a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Raidul aerian efectuat cu drone duminică la periferia sudică a oraşului Beirut a vizat containere care conţin instalaţii pentru producerea de carburant destinat rachetelor ghidate de mare precizie, afirmă surse militare citate de publicaţia britanică The Times.

Hezbollah a anunţat că o dronă a vizat sediul departamentului media al grupului islamist şiit, în zona Dahiyeh, situată în sudul oraşului Beirut. Altă dronă "a fost doborâtă", susţine Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. Într-un alt raid aerian, comis în Siria, au fost ucişi membri ai organizaţiei şiite libaneze.

Israelul a admis responsabilitatea pentru atacul din Siria, explicând că a fost vizată o bază a Gardienilor Revoluţiei din Iran. Raidul aerian s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv doi combatanţi ai grupului Hezbollah. Guvernul Israelului nu a admis oficial responsabilitatea pentru atacul din Liban.

Taguri:
liban,
israel,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici