Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătoreşte la graniţa NATO cu Rusia: Putin trebuie să eşueze

  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătoreşte, marţi, la graniţa NATO cu Rusia, unde se va întâlni cu omologii săi din Polonia şi Estonia.
  • El i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”.
19756 afișări
Imaginea articolului Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătoreşte la graniţa NATO cu Rusia: Putin trebuie să eşueze

Boris Johnson va zbura marţi la graniţa NATO cu Rusia, după ce a promis că Vladimir Putin va „simţi consecinţele” pentru invazia sa în Ucraina, potrivit Sky News.

Premierul se va întâlni cu omologii din Polonia şi Estonia şi va vizita trupele britanice. Johnson face presiuni pentru unitatea occidentală în vederea pedepsirii preşedintelui rus pentru declanşarea unui conflict care s-au pierdut deja sute de vieţi.

Înainte de călătoria sa în Europa de Est, premierul i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”.

Şi ministrul de Externe, Liz Truss, va pleca, de asemenea, într-o misiune diplomatică. Ea se pregăteşte să se adreseze Consiliului pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite de la Geneva. Se aşteaptă ca Truss să spună în faţa consiliului că Putin are „sânge pe mâini” şi că „a ucis ucraineni”.

„Putin încalcă dreptul internaţional... el încalcă drepturile omului la scară industrială şi lumea nu va tolera acest lucru”, spune Liz Truss într-un discurs în care va îndemna Occidentul să „izoleze” Rusia ca urmare a războiului pe care l-a instigat.

Comentariile vin la doar 24 de ore după ce Moscova a sugerat că a pus forţa de descurajare nucleară a Rusiei în stare de alertă maximă ca răspuns la comentariile nespecificate ale ministrului de Externe Liz Truss.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici